SAP Finug hallitus vieraili Kööpenhaminassa SAP Executive Digital Exchange -tilaisuudessa 3.-4. huhtikuuta. Pääteemana laveasti sanoen olivat yrityselämän tulevaisuuden suuntaviivat ja tätä tukevat työkalut. Tilaisuuden avasi uusi SAP Nordic & Baltic MD, Marika Auramo. Tilaisuuden isäntänä toimi Jesper Schleimann, Digital Transformation Officer, EMEA North. Sijaintina toimi mielenkiintoinen uusiokäyttöön tapahtuma-käyttöön otettu teollisuushalli TAP.1. Alla videolla tunnelmia tilaisuudesta.

SAP ja Singularity University olivat kattavasti esillä usen puheenvuoron voimin. Lisäksi tapahtuman kumppaneina olivat mm. Google, Intel ja HPE, jotka pitivät omia puheenvuorojaan tilaisuudessa.

Yhtenä mielenkiintoisimmista puheenvuoroista oli Christina Boutrup aiheella ”How China shapes our future”. Viestin aihe oli selvä, Kiina johtaa C2C vallankumousta datan keräyksen ja löyhemmän henkilösuojan vuoksi. Kiinan valttina on aina ollut länsimaisen teknologian hyödyntäminen (=kopiointi) ajatuksella ”mestarilta kannattaa oppia”. Tilanne saattaa kuitenkin pian kääntyä toisinpäin, ellei ole jo kääntynyt. Christina jopa kehottaa yrityksiä menemään Kiinan markkinoille, jossa dataa voi kerätä huomattavia määriä ilman hidastavia tai estäviä opt-in-lausekkeita ja GDPR-rajoituksia. Hän on kirjoittanut aiheesta tuoreen kirjan ”The Great Tech Revolution”, jonka erikoispainoksen seminaarivieraat saivat itselleen.

Kokonaisuutena kaksipäiväinen tilaisuus oli tulevaisuuteen katsova ja sisälsi kiitettävän otoksen laadukkaita puheenvuoroja. Itselleni mieleen painuivat etenkin Singularity Universityn puheenvuorot tukeutuivat suurilta osin tilastotietoihin ja ottivat rohkeasti kantaa tulevaisuuden uhkiin ja mahdollisuuksiin.

Aleksi Rustholkarhu
SAP Finug, toiminnanjohtaja