Kisa kohti vuotta 2025, eli näin tuttavallisemmin, modernimmin ja kansainvälisemmin ilmaistuna “#RACE2025” näyttää SAP:in käyttäjäyhteisölle valoisalta. SAP Finug #RACE2025- tapahtuma demosi tätä loistavasti; sillä päivän jokainen puheenvuoro ja esitys toi esille ripauksia tulevaisuudesta. Esko Valtaojasta aina hands-on työpajojen tuloksiin, jokainen pääsi vuorollaan kertomaan kuinka askelia kohti tulevaisuutta on otettu määrätietoisesti ja päättäväisesti. 

Janne Vihervuori SAP Finugin hallituksesta toivotti aamulla tapahtuman osallistujat tervetulleiksi, jonka jälkeen päästiin käsiksi päivän ensimmäiseen Keynote-puheenvuoroon. 

Jesper Dyhr, viralliselta titteliltään Head of Platform & Technologies at SAP Nordic & Baltic region, tuli valaisemaan yleisöä hieman siitä millaiseen suuntaan koko teknologia-ala on matkalla. Jos nyt olemme “Digital Transformationin” kohdalla, niin seuraava askel tuleekin sitten olemaan “Intelligent Enterprise”. Juuri “sattumalta” vuoden 2025 tienoille sijoittuva maali älykkäästä liiketoiminnasta, sisältää mm. lohkoketjuihin sekä tekoälyyn nojautuvaa teknologiaa valtaisasti. Jesper myös huomautti, että näihin tavoitteisiin päästään vain yhteistyöllä ja vahvalla panostuksella kehitystyöhön. SAP on jo pitkään implementoinut erilaisia teknologioita omiin ratkaisuihinsa, ja tämä panostus kasvaa kuulemma yhä tulevaisuudessa. 

Aamupäivää jatkettiin Karin ja Jannen esitellessä kuluvan vuoden teknologiabarometrin tuloksia. Vastauksia kyselyyn oli tullut kiitettävästi, joten tässä on vielä hyvä hetki kiittää kaikista vastauksista. Kiitos! 

Tämän vuoden de-mystifioiduissa tuloksissa kärkipaikan kisaradalta nappasi SAP Fiori. Tätä mieltä me olemme siis yhteisönä. Joku voisi tokaista, että asiakas on myös aina oikeassa! Barometrin tulokset julkaistaan lähitulevaisuudessa kokonaisuudessaan, joten pitäkää korvat höröllä, jotta ette missaa kokonaistuloksia! 

Kari jatkoi vielä esityksellään “Suuri SAP seikkailu – Paluu tulevaisuuteen”, jossa herra kehotti koko yhteisöä etsimään sitä paloa, joka monella oli SAP:ta kohtaan vielä kaksikymmentä vuotta sitten. Tuodaanpa tuo sama palo siis takaisin tulevaisuuden tekemiseen mukaan, oli esityksen ydinteesi. 

Esitysten välissä vieraita kestittiin seminaarien ja messujen peruselintarvikkeella, eli kahvilla. Höyryävän kupposen äärellä pääsi myös tutustumaan partnerigalleriaan, jossa oli koko tapahtuman ajan kiitettävän kova pöhinä päällä. Sivukorvalla kuultiin ehkä yksi seminaarin paras kommentti: “En oo muuten ennen nähny, että joku lypsäis lehmää keskellä messuhallia.” Iso hatunnosto partnereille kovasta messuilusta, ja varsin tehokkaasta vieraiden aktivoinnista! Tekemistä oli tosiaan minigolfista lypsämiseen!

Esityskierros jatkui muutamalla case-esityksellä. “Rani Plastin matka pilvipohjaiseen integraatioon” oli Pia Kiurun Ab Rani Plast Oy:ltä sekä Ciberin Jari Leinon presiksen nimi. Yleisö sai kuulla miten hyödyt ovat saatu tappiin asti Ranin prosesseissa varsin tehokkaasti! Toisessa esityksessä Outotecin Riikka Kämäräinen ja Sogetin Shashank Kallole kertoivat kuinka SAP:illa on saatu tehtyä perinpohjainen laaduntakaus ohjelmiston kautta toimivalle tuotantoketjulle. 

Kahden ensimmäisen case-esityksen jälkeen vieraat päästettiin nautiskelemaan Musiikkitalon cateringin tarjoamista antimista. Eipä tainnut kukaan kuulla halkaistua negatiivista sanaakaan antimista, sillä tarjonta oli aivan huippuluokkaa. Kävipä joku huikkaamassa kokille kiitoksetkin!

Iltapäivän biiffi alkoi serverittömän maailman filosofoinnilla. Siilin Jari Rantala osasi valaista yleisöä todella syväluotsaavasti aiheesta. Maailmassa, jossa servereillä pullistelu ja pilvipalveluilla “lesoilu” on yhä äänekästä, oli tämä puheenvuoro varsin virkistävä. Pisteet siitä Jarille! 

Päivän viimeinen case-esitys oli myös varsin mainio. Sai IT-kansa vihdoinkin kuulla mistä se maito kylmäkaappiin oikein putkahtaa! Ja putkahtaakin muuten varsin tehokkaasti Bilotin ja Läntmännen Feedin analytiikan säestämänä! Ilmo Aronen ja Lasse Ruokolainen demosivat kuinka yritykset ovat yhdessä puineet kasaan varsin mielenkiintoisen systeemin, jolla voidaan varsin tarkasti ennustaa maidontuotantoa. Ainakin esityksen perusteella herrat ovat saaneet aikaan varsinaisen kristallipallon ennustuksineen! 

SAP Läntmännen Feed Bilot - Finug

ltapäivää säestivät case-esitysten jälkeen kymmenminuuttiset esityksen SAP Finugin workshoppien tuotoksista. SAP Finugin työryhmätoiminnasta lisää tästä linkistä!  

Varmaan voi rehellisesti puhua koko yleisön puolesta, kun toteaa ääneen, että päivän paras puheenvuoro tuli tapahtuman viimeiseltä keynote-puhujalta. Esko Valtaoja polkaisi sellaisen puheenvuoron, että välillä ei tiennyt, että pitäisikö nauraa vai olla huolestunut ihmiskunnan puolesta. Koko esitys silti oli lohdullisuudessaan varsin positiivissävytteinen. Oli puhetta, kuinka me ihmiskuntana olemme luoneet edellytykset omalle tuhollemme sekä ennennäkemättömälle vauraudelle. 

Valtaoja osasi myös kietoa oman yhteisömme teknologian, SAPin, mukaan esitykseen. Harvat meistä ovat varmaan ajatelleet, että kun tehostamme eri teollisuuden aloja ratkaisuillamme, autamme samalla suurempaa kokonaisuutta. Ilmastonmuutosta vastaan voi esimerkiksi taistella toimittamalla toiminnanohjausjärjestelmän parantamaan yritysten tehokkuutta. Jo pelkkä raaka-ainetarpeen kutistaminen auttaa! Ja eikös se oli yksi iso osa-alue, mitä me juuri teemme? Optimoimme ja muutamme muita tehokkaammiksi. 

Filosofi todella osasi filosofoida!

SAP Finug haluaa vielä kiittää kaikkia tapahtumaan osallistuneita, sekä tapahtuman järjestämisessä auttaneita sekä kaikkia esiintyjiä! Päivä oli varsin antoisa, ja toivottavasti pystymme myös ensi kerralla tarjoamaan ainakin yhtä kattavan tarjooman teille hyvä yleisö. 

Tässä kohtaa on myös hyvä muistuttaa tiistain olleen meidän kevättapahtumamme, eli syystapahtuma on vielä luvassa: 17. lokakuuta 2019 kannattaa laittaa muistiin ja kissankokoisilla kirjaimilla jääkaapin oveen – SAP Finug Syysseminaari järjestetään silloin!