Sääennuste povasi lämmintä 26 asteen pelikeliä tämän vuoden SAP Finug golfmestaruuksiin 15. Päivä kesäkuuta, mutta jokainen kentällä kahdeksantoista väylää vaeltanut voisi sanoa, että keli tuntui sitäkin kuumemmalta. Hirsalan golfklubilla pelatut kisat olivat tällä kentällä ensimmäiset laatuaan. Onneksi kisojen formaatti ja ilmapiiri oli miltein kaikille pelureille tuttu, joten koko show saatiin pelattua läpi lähestulkoon rutiinilla.  

Hirsalan kenttä oli aivan huippukunnossa, ja caddiemaster muisti kehaista viheriöiden olevan ”alkukauden parhaiksi nimetyt viheriöt”. Vaikka aurinko paahtoi kuumempana kuin kertakaan tänä kesänä, niin kentän laatu oli saatu pidettyä tasaisen korkeana. Greenit rullasivat erinomaisesti ja väylien robottiruohonleikkurit olivat tehneet tehtävänsä hyvin.  

Päivän tulokset

Pitkin päivää monen Finugilaisen suusta kuului, että hienoista puutteistaan huolimatta Hirsala ei ollut helpoin kohde. Peruspeli tuntui tökkivän monella, ja pisteiden kerääminen kilpailussa oli työn takana. Näistä kommenteista huolimatta tulokset puhuvat puolestaan ja joukkuekisassa pisteet puhuvat puolestaan.

Päivän aikana pelattiin joukkuepeliä pisteistä. Jokaisen väylän kaksi parasta tulosta kolmesta pelaajasta laskettiin pistesaldoon. Kentän haastavuudesta huolimatta joukkueet pääsivät ihan hyviin tuloksiin, ja pahimmilta kompastuksilta vältyttiin. Pitkän rupeaman jälkeen voittajaksi selviytyi Team Sillanpää johon kuuluivat Lauri Sillanpää, Kari Siren ja Olli Andersson. Heidän pistesaldonsa oli 79. Seuraavat kolme joukkuetta saivat tasatuloksen 74, ja caddiemaster & gamebook syväluotsaamalla saivat arvottua näistä kolmesta hopealle Team Hoikkalan jossa pelasivat Heli Hoikkala, Amanda Goman sekä Ville Manninen. Pronssille sijoittui Team Raitio pelureilla Mikko Raitio, Antti Rossi ja Arto Mikkonen. Neljäs sija samalla tuloksella lohkesi vielä Team Hakavirralle, jossa pelasivat Pia Hakavirta, Jouni Korpiranta sekä Kai Nylen. Päivän parhaan henkilökohtaisen pistetuloksen teki Amanda Goman kerryyttämällä mojovat 38 pistettä kierroksellaan. 

Hirsalassa pelattiin myös kaksi erikoiskisaa. Väylällä neljätoista otettiin mittaa siitä kuka lyö avauksen lähimmäksi lippua. Tämän kisan voitti Kai Nylen hujauttamalla pallon vain 404cm päähän lipusta avauksessaan. Väylän yhdeksän kisa oli “pisin draivi” jossa voittajaksi komealla avauksella oli Nina Lönnqvist.

 Kierroksen kokonaisutulokset ovat nähtävissä Golf Gamebookista.

Onnittelut voittajille! 

Onneksi lämpimän päivän lisäksi pelaajia oli siunattu hyvällä ruoka- & juomahuollolla. Kentällä kiersi loppuväylien ajan tankkauspartio jolta sai suunkuiviketta kuplivassa, holittomassa, holillisessa ja/tai nesteyttävässä muodossa. Saattaa olla että täyttä kierrosta ei olisi jaksanut painaa ilman tankkauksia. Ja jo kierroksen ajaksi klubitalolle oli laitettu hodaribuffet pystyyn, ettei heikotus pääsisi yllättämään. 

Kierroksen jälkeen päästiin vielä jatkamaan tankkaamista erinomaisen ruoan merkeissä. Hirsalan ravintolan Vista Verden loihtima menu toimi loistavasti lämmön ja fyysisen suorituksen uuvuttamille pelureille. Hyvä ruoka ja parempi mieli. Vielä kun kaikilla pelaajilla olisi ollut aurinkorasvaa niin fyysinen hyvinvointi olisi ollut todella korkealla! Paahtuneesta olotilasta huolimatta kaikilla päivän osallistujalla oli hymyä havaittavissa naamalta kierroksen jälkimainingeissa. 

SAP Finug kiittää kaikkia osallistujia ja onnittelee voittajia. Tämä tapahtuma alkaa olla jo sen verran perinteinen, että uskallamme jo luvata saman sirkuksen jatkuvan uudestaan ensi vuonna!