Syysseminaari Päivä 2
oinen Syysseminaaripäivä lähti jo rutiinilla käyntiin, ja Aleksi Rustholkarhu sekä Tapio Järvenpää alustivat käytännön järjestelyistä vielä pikaisesti ennen itse ohjelman käyntiin polkaisemista. Yleisöä hellittiin heti aamutuimaan todella kattavalla esityksellä “bisneskeissien” rakentamista SAP:in avulla.
Kohta Live 🔴 https://t.co/qFFsm0x7q6 | Syysseminaarin toinen päivä!
— SAP Finug (@SAPFinug) October 29, 2020
Toisen huikean päivän ohjelma ja aikataulu löytyy tutusta osoitteesta: 🔗 https://t.co/VgFjoB0Vuz pic.twitter.com/j3y16R8nSh
Menestystä asiakastapauksiin & simulaatiopelit
Willian “Bill” Bowers lähti jakamaan salaisuuksiaan menestyksekkäisiin projekteihin. Osa mainituista menestystekijöistä oli perinteisiä rakennuspalikoita, mutta esimerkiksi alakohtaisten parhaiden menetelmien jakaminen ERP-projektien kautta ei ole aina ollut itsestään selvää eri organisaatioiden välillä. Arvo jota esimerkiksi S/4HANA:sta voidaan asiakkaille jakaa on niin monijakoista ja erilaisia, että jokainen organisaatio voi löytää uusia tapoja hyödyntää järjestelmän arvoa. Jos tämä jokaisen löytämä arvo voitaisiin jakaa helposti kaikille, niin mikä olisi kokonaisuudessaan “arvonnousu” jota SAP-järjestelmistä voitaisiin asiakkaille tarjota? Kiitos Billille hienosta esityksestä!
Seuraavaksi siirryttiin jo eilen Marikan mainitsemaan aiheeseen, kun Sofigaten Antti Ryysy ja Konecranesin Tommi Makkonen kertoivat hieman simulaatiopeleistä. Herrat kertoivat “vedenmyyntipelistä”, jossa eri joukkueet kilpailivat toisiaan vastaan tehokkuuden maksimoinnista. Pelissä oli tarkoitus hallita S/4HANA:n avulla koko toimitusketjua. Tommi kertoi pelin opettaneet huikeasti järjestelmän toimivuudesta ja opit siitä pystyi helposti siirtämään oikean maailman prosesseihin. Markkinointi ja varaston hallinta olivat kuulemma hauskoja ja ajatuksia herättäviä asioita, joita simulaatiossa käytiin läpi. Kilpailuhenki oli myös todella kova pitkin pelejä ja fiilis oli matsien jälkeen sen verran kova, että se olisi riittänyt vaikka jälkilöylyille asti!
Live 🔴 https://t.co/qFFsm0x7q6
— SAP Finug (@SAPFinug) October 29, 2020
Äsken kuultiin William "Bill" Bowersilta menetystekijöistä ja seuraavaksi siirrytään simulaatiopelien maailmaan 🌀: estraadille @Sofigate Antti Ryysy ja Konekranesin Tommi Makkonen! #SAP #S4HANA pic.twitter.com/sGJkYPdL5Y
Logistiikkaa ja paluu tulevaisuuteen
Logistiikka on yksi osa-alueista, joka on perinteisesti hyötynyt hyvästä toiminnanohjauksesta. Petri Myllymäki S-ryhmältä pääsi Syysseminaariin mukaan kertomaan hieman siitä, kuinka KulO-projekti on auttanut S-ryhmää tehostamaan toimintaansa. Reittien ja tilausten hallinnoiminen ei ollut optimoitu aivan loppuun asti aikaisemmin, ja tätä haluttiin lähteä kehittämään tehokkaimmalla mahdollisella tavalla. SAP valikoitui työkaluksi tähän haasteeseen, ja muun muassa mobiilitoiminnallisuudet, reittisuunnittelut ja datan analysoiminen ovat auttaneet S-ryhmän volyymien hallinnassa huomattavasti.
Viimeistä viedään! #Syysseminaari'n viimeinen esiintyjä ja päivän Keynote @PHenriettaK - #Tulevaisuus ei ole vielä valmis!
— SAP Finug (@SAPFinug) October 29, 2020
| Live 🔴 https://t.co/qFFsm0x7q6 | pic.twitter.com/dyLr7tLVpA
Kuljetuksista siirryttiin pitkälle tulevaisuuteen kun Carbon Culturen Henrietta Kekäläinen päästettiin puhumaan meitä kaikkia koskevista asioista. Ennen Henriettaa tapahtumassa on käsitelty lähinnä järjestelmiä ja miten niitä voidaan hyödyntää, mutta Henriettan puheenvuorossa esiteltiin tiukasti millaisiin asioihin meidän (ja järjestelmiemme) pitäisi vaikuttaa. Alkupuheenvuoron jälkeen koko ilmastonmuutosta alettiin lähestyä ratkaisukeskeisestä näkökulmasta.
Hiili. Hiiltä pitäisi saada pois ilmakehästä. Henrietta sai idean asiasta Nasan järjestämästä Singularity Yliopistosta. Jos hiiliongelma voidaan ratkaista, niin se todennäköisesti auttaisi kaikkien muiden osa-alueiden ongelmien kanssa. Ihmisten on turha keksiä pyörää uudestaan ja ongelmanratkaisussa tulisi adoptoida luonnon omia metodeja. Henrietta myös esitteli erilaisten yritysten tekemiä ratkaisuja ja pikaisen ratkaisulistauksen jälkeen päästiin kysymysten pariin. Kysymyksiä tuli Henrietan esitykselle eniten koko seminaarissa ja miltein jokaiseen kysymykseen saatiin todella tyhjentävä vastaus.
Onnistunutta etäilyä
Syysseminaari on perinteisesti ollut SAP Finugin yksi face-to-face tapahtumien vetonauloista ja tapahtuman muuttaminen verkkoon mietitytti aluksi varmasti monia. Näin tapahtuman jälkeen moni osallistuja voi todeta varmasti, että verkossa järjestetty tapahtuma voi myös olla varsin onnistunut ja etenkin tekniikan toimiminen mahdollisti sulavan käyttäjäkokemuksen sadoille yhtäaikaisille osallistujille.
SAP Finug kiittää kaikkia tapahtumaan osallistuneita! Kiitoksen myötä esitämme myös toiveen, että osallistujat antaisivat app.oppia.fi alustan kautta myös palautetta tapahtumasta. Kuten totesimme jo esitysten välissä, niin emme näe teidän reaktioitanne livenä joten palaute on nyt tärkeämpää kuin ikinä.
Tapahtumat tallenteet ja osa esityksistä tulee myös rekisteröityneiden osallistujien saataville todennäköisesti jo ensi viikolla. Tästä tullaan lähettämään sähköpostia vielä erikseen, joten jos joku esitys jäi teiltä syystä tai toisesta näkemättä niin ei hätää.
Kiitokset myös tapahtuman mahdollistaneille sponsoreille! Ilman teitä emme olisi voineet järjestää Syysseminaaria näin laadukkaana missään nimessä.
Hei
Miten saisin lähetyksen katsottavaksi? olin suorassa lähetyksessä puolesta välistä mukana eli alku jäin näkemättä.Kiitos.