SAP Finugin halllituksesta löytyy SAP osaajia laidasta laitaan, ja nyt pääsemme tutustumaan tuoreeseen halllitusvastuun kantajaan Kari Halmelaan! Tervetuloa ”Hallitus tutuksi” blogisarjan toiseen osaan.

SAP FINUG Hallitus Tutuksi - Kari Halmela

  • Nimi, firma, titteli, rooli hallituksessa?

Kari Halmela ja edustan Ahlstrom-Munksjö yritystä tittelillä Head of Business Application Services. Työkuvaani kuuluu toiminnanohjausjärjestelmien kehittäminen ja operatiivisesta toiminnasta vastaaminen (ERP & MES) ja iso liuta siihen liittyviä askareita. Vastaan isossa kuvasta meidän sovelluksista, joita meillä on n. 400, näistä erppejä seitsemän kappaletta. Työkuvani on käytännössä varmistaa, että järjestelmät toimivat sekä kehityshankkeet etenee. Roolini Finugin hallituksessa on tuoda näkökulmaa isojen yritysten IT-maailmasta, ja kehityksen kulusta miten on siirrytty firmojen sisäisistä kehityksistä ulkoistettuihin IT-hankintoihin. Edustan myös asiakkaiden näkemystä mihin suuntaan SAP-tuotteita pitäisi viedä tulevaisuudessa.

  • Miten ajauduit SAP maailmaan ja milloin kuulit ensimmäistä kertaa SAP Finugista?

2000-luvun taitteessa käytettiin Lotus Notesia ja olin sen kehittämisessä sekä operatiivisessa ajamisessa mukana, ja kun sen elinkaari alkoi olla lopussa niin meille tuli päätöksentekohetki mihin siirrytään seuraavaksi. Siirryin 1.1.2008 Nokialla sisäisesti SAP-puolelle ja jo ennen sitä kerkesin olla meidän SAP Platform transitiossa mukana kyllä. Ensimmäisenä hommana aloimme silloin muuttaa meidän SAP arkkitehtuuria vanhoilta laatikkoservereiltä uudempiin teknologioihin.

Finugista taisin kuulla jo ennen SAP-puolelle siirtymistä, ja itse toimintaan hyppäsin mukaan vasta Ahlstrom-Munksjö leivissä. Olin jopa itse ehdottamassa Ahlstrom-Munksjön liittymistä mukaan SAP Finugin toimintaan aikoinaan!

  • Teidän (firman) SAP tilanne? Mitä tuotetta ja mitä sillä tehdään? Onko teillä SAP tavoitteita tulevaisuudelle?

SAP ECC, SAP PI, Success Factors, BW4/HANA nykyään käytössä. Ja näitä käytetään tällä hetkellä mm. Integrointeihin, taloushallintoon, HR-toimintoihin ja raportointiin. Olemme tehneet strategisen päätöksen siirtyä S/4 HANA tuotteen käyttäjiksi sekä otamme muita tuotteita käyttöön tämän lisäksi kuten SAP IBP, Ariban, Sales Cloudin, SAP BTP:n ja Qualtricsin. Uusilla tuotteilla muutetaan vanha SAP ympäristö uuteen uskoon. Samalla uudistetaan prosessit. Projektin teemme ERPin osalta Tech Mahindran kanssa ja MES alueen uudistamiseen käytämme TietoEvryä. Tavoite tällä projektille on valmistua 2026 näillä näkymin.

  • Mielestäsi SAP ekosysteemin suurimmat hyödyt? Perustele.

Suuryritysympäristössä ehdottoman hyvin toimiva tukimalli. Järjestelmät toimivat katkeamattomasti! Ja toinen hyöty on, että muutoksia tehdessä löytyy aina resursseja & tekijöitä auttamaan. Meilläkin on paljon KV-liiketoimintaa mutta paikallisia resursseja löytyy oikeastaan kaikista maista. SAP-ekosysteemissä apua löytyy kaikkialta!

Jatkuvasti kehittyvä tuoteportfolio myös on SAP ekosysteemissä erinomaista. Voimme aina luottaa, että kehitystä ja innovaatiota on aina tulossa. SAPin pilvikehitys on tästä hyvä esimerkki, ja heidän tarjoamat ratkaisut pilven saralta.

  • Mitä näet SAPin tärkeimpinä kehityskohteina tulevaisuuden kannalta seuraavan viiden vuoden aikana? Millä olisi isoin vaikutus omaan työhösi?

Laaja uusi portfolio ostettuna juuri meille ja itse asiassa näissä uusissa tuotteissa on suurin osa ominaisuuksista, joita on toivottu viime aikoina. Eri SAP Cloud tuotteiden integroitavuuden parantaminen valmiiksi kokonaisuudeksi, nyt ne vaativat melko paljon vielä työtä. “Plug and play” ominaisuudet olisivat erinomaisia ja niihin toivoisin itse kehitystä.  Olisiko mahdollista saada SAP-ekosysteemistä entistä eheämpi kokonaisuus toisin sanoen, tai ainakin parannusta siihen?

Järjestelmien hallinta myös on asia, johon voisi nähdä tulevan kehitystä. Miten saisi erilaisista kokonaisuuksista helpompia esim. lisenssien ja hallinnan kannalta.

  • Mitä juuri sinä tuot SAP Finugin toimintaan mukaan hallituksen jäsenenä?

Isojen yritysten tahtotilojen eteenpäin vieminen ja miten SAPpia tulisi kehittää.  Olen SAP SUGEN edustaja ja haluan olla KV-toiminnassa mukana. Vien siihen suuntaan Finugin ja oman yrityksen viestiä eteenpäin. Vaikutukset tapahtuvat pitkällä aikavälillä ja on hyvä olla nyt jo vaikuttamassa päätöksiin.


Aiemmin ”Hallitus tutuksi” -blogissa: Janne Nyyssönen